Health Digest
ပမာဏ လြန္ကဲမႈ၊ ေလ်ာ့ နည္းမႈ အေပၚမွာ မူတည္ ၿပီး လူ တစ္ေယာက္ရဲ႕ က်န္းမာေရး အေျခအေန ကို ျဖစ္ေပၚ ေစပါတယ္။ ဘယ္လို အစား အေသာက္ ေတြ စားသံုး မႈကို ေလွ်ာ့ခ် မယ္ သို႔မဟုတ္ ပိုစားႏိုင္ မယ္ဆိုရင္ဘယ္လိုက်န္းမာ ေရးျပႆနာ၊ ေရာဂါေတြ ျဖစ္ႏိုင္ေျခေလ်ာ့နည္းသြား ႏိုင္တယ္ဆိုတာ ေဖာ္ျပ လိုပါတယ္။
၁။ အဆီ(စားသင့္ေသာပမာဏ)
တစ္ေန႔တာကယ္လိုရီလိုအပ္မႈ၏ ၃၀ ရာခိုင္ ႏႈန္း သို႔မဟုတ္ ထို႔ထက္ နည္းေသာ ပမာဏ ကိုသာ အဆီစားျခင္းျဖင့္ ရယူပါ။ ျပည့္ဝဆီ (ဥပမာတိရ စၦာန္အဆီ)ကို တစ္ေန႔တာစားမည့္ အဆီမွရ ေသာကယ္လိုရီ၏ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေအာက္မွာသာ ရွိပါေစ။ ကိုလက္ စထေရာလ္ စားသံုးမႈကို တစ္ေန႔လွ်င္ ၃၀ဝ မီလီဂရမ္ေအာက္မွာ ရွိပါေစ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ကင္ဆာအခ်ိဳ႕၊ အဝလြန္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ သည္းေျခအိတ္ျပႆနာမ်ား
တစ္ေန႔တာကယ္လိုရီလိုအပ္မႈ၏ ၃၀ ရာခိုင္ ႏႈန္း သို႔မဟုတ္ ထို႔ထက္ နည္းေသာ ပမာဏ ကိုသာ အဆီစားျခင္းျဖင့္ ရယူပါ။ ျပည့္ဝဆီ (ဥပမာတိရ စၦာန္အဆီ)ကို တစ္ေန႔တာစားမည့္ အဆီမွရ ေသာကယ္လိုရီ၏ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းေအာက္မွာသာ ရွိပါေစ။ ကိုလက္ စထေရာလ္ စားသံုးမႈကို တစ္ေန႔လွ်င္ ၃၀ဝ မီလီဂရမ္ေအာက္မွာ ရွိပါေစ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ကင္ဆာအခ်ိဳ႕၊ အဝလြန္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ သည္းေျခအိတ္ျပႆနာမ်ား
၂။ ကိုယ္အေလးခ်ိန္
မိမိအသက္အရြယ္၊ က်ား/မ၊ အရပ္အေမာင္း အလိုက္ ရွိသင့္သည့္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေရာက္ေအာင္ လုပ္ၿပီး ထိုပမာဏမွာ ထိန္းသိမ္းပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ (အထူးသျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာ)ႏွင့္ သည္းေျခအိတ္ေရာဂါ
မိမိအသက္အရြယ္၊ က်ား/မ၊ အရပ္အေမာင္း အလိုက္ ရွိသင့္သည့္ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေရာက္ေအာင္ လုပ္ၿပီး ထိုပမာဏမွာ ထိန္းသိမ္းပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ျခင္း၊ ႏွလံုးေရာဂါ၊ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ (အထူးသျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာ)ႏွင့္ သည္းေျခအိတ္ေရာဂါ
၃။ ကစီ ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္
သစ္သီးဝလံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ပဲေတာင့္၊ ပဲသီးမ်ား၊ ဂ်ံဳၾကမ္း၊ ဆန္ၾကမ္းမ်ားကို မ်ားမ်ား စားပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕
သစ္သီးဝလံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ပဲေတာင့္၊ ပဲသီးမ်ား၊ ဂ်ံဳၾကမ္း၊ ဆန္ၾကမ္းမ်ားကို မ်ားမ်ား စားပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳ၊ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕
၄။ ဆားအငန္
ေန႔စဥ္စားသည့္ ဆားအငန္ (ဆိုဒီယမ္ကလို႐ိုဒ္) ကို အကန္႔အသတ္ႏွင့္စားပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ေသြးတိုးေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္း
ေန႔စဥ္စားသည့္ ဆားအငန္ (ဆိုဒီယမ္ကလို႐ိုဒ္) ကို အကန္႔အသတ္ႏွင့္စားပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ေသြးတိုးေရာဂါႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္း
၅။ အရက္
လံုးဝေရွာင္ၾကဥ္ပါ။ သို႔မဟုတ္ အသင့္အတင့္ သာေသာက္ပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ျခင္း၊ အသည္းေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ႏွင့္ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ အရက္ေသာက္ လွ်င္ ကေလး၌ ေမြးရာပါျဖစ္တတ္ေသာေရာဂါမ်ား
လံုးဝေရွာင္ၾကဥ္ပါ။ သို႔မဟုတ္ အသင့္အတင့္ သာေသာက္ပါ။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
ႏွလံုးေရာဂါ၊ ေသြးတိုးေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ျခင္း၊ အသည္းေရာဂါ၊ ကင္ဆာေရာဂါအခ်ိဳ႕ႏွင့္ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ အရက္ေသာက္ လွ်င္ ကေလး၌ ေမြးရာပါျဖစ္တတ္ေသာေရာဂါမ်ား
၆။ သၾကား
ျဖဴေဖြးႏူးညံ့ေသာ သၾကားကို တစ္ေန႔တာ စုစုေပါင္းကယ္လိုရီ၏ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထက္ ပိုမစားပါႏွင့္။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
သြားပိုးစားျခင္းႏွင့္ သြားဖံုးေရာဂါမ်ား
ျဖဴေဖြးႏူးညံ့ေသာ သၾကားကို တစ္ေန႔တာ စုစုေပါင္းကယ္လိုရီ၏ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထက္ ပိုမစားပါႏွင့္။
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
သြားပိုးစားျခင္းႏွင့္ သြားဖံုးေရာဂါမ်ား
၇။ ကယ္လစီယမ္
တစ္ေန႔တာလိုအပ္ခ်က္ ၁၀ဝ၀ မွ ၁၃၀ဝ မီလီဂရမ္ရေအာင္ စားျခင္းကို ထိန္းသိမ္းပါ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
အ႐ိုးပါးေရာဂါ၊ အ႐ိုးက်ိဳးျခင္း၊ အူမႀကီးကင္ဆာ
ေမာင္(ေဆးတကၠသုိလ္) တစ္ေန႔တာလိုအပ္ခ်က္ ၁၀ဝ၀ မွ ၁၃၀ဝ မီလီဂရမ္ရေအာင္ စားျခင္းကို ထိန္းသိမ္းပါ
ျဖစ္ႏုိင္ေျခနည္းသြားေသာ ေရာဂါ
အ႐ိုးပါးေရာဂါ၊ အ႐ိုးက်ိဳးျခင္း၊ အူမႀကီးကင္ဆာ
0 comments:
Post a Comment
သတင္း၊ ေဆာင္းပါး ၊တုိင္ၾကားစာ ၊ နည္းပညာ ၊ တရားေဟာခ်က္ etc မည္သူမဆုိ လႊတ္လပ္စြာေရးသား ေပးပုိ႔ႏုိင္ပါသည္။
သင္၏ေဝဖန္အၾကံၿပဳစာသည္ က်ေတာ္တုိ႔အတြက္ ေနာက္တဖန္ေရးသားဖုိ႔ရန္အတြက္ အားေဆးၿဖစ္ေစလုိပါသည္။ အခ်ိန္ယူကာ ဝင္ေရာက္ဖတ္႐ႈၿခင္းအတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္- Admins
Email - simonkamta@thespiritfruit.com