ခု ရင္ႏွင္းေျပာျပမယ့္နည္းက ေရွးထဲက အီဂ်စ္ေတြသံုးေနတဲ့နည္းေလးပါ။ ခႏၶာကိုယ္က မလိုလားအပ္တဲ့အေမႊးအမွ်င္ေတြကို သဘာ၀ပစၥည္းေတြကို သံုးၿပီးဖယ္ရွားတာပါ။ သၾကားကို အဓိက သံုးထားပါတယ္။ သၾကားကို အဓိကသံုးတာပါ။ ဒီနည္းကို သံုးတဲ့အခါ အေမႊးေတြက အျမစ္ကေနပါ ကၽြတ္ၿပီးပါသြားတယ္။ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ ျပန္မေပါက္ေတာ့ဘူးေပါ့။ ျပန္ေပါက္လာတဲ့အေမႊးေတြကလည္း မမ်ားေတာ့ဘူး။ ပိုၿပီးေတာ့လည္း ႏူးညံ့သြားတယ္။ စိတ္၀င္စားသြားၿပီ ဟုတ္.. ?? ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုတာ ေျပာျပမယ္ေနာ္။
သၾကား လကၻ္ရည္ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးစာ၊ သံပုရာသီးတစ္လံုး (အရည္) ၊ ေရ လကၻ္ရည္ပန္းကန္လံုးရဲ႕ ၄ ပံု ၁ ပံု (ေရအစား ပ်ားရည္ကိုလည္း သံုးၾကပါတယ္) အားလံုးကိုေရာၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ေကာ္လိုအရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္လာတဲ့အခါ နဲနဲအေအးခံၿပီး အပူဒဏ္ခံႏိုင္တဲ့ ခြက္တစ္ခုထဲကို ေျပာင္းထည့္လိုက္ပါ။ ေနာက္တစ္ခါ ျပန္သံုးမယ္ဆိုရင္ ခြက္ကို ျပန္ၿပီး အပူေပးရမွာမို႔ပါ။ ၿပီးေတာ့ အေအးခံထားပါ။ အေအးခံထားတုန္းမွာ သန္႔ရွင္းတဲ့ခ်ည္အ၀တ္စေလးေတြကို တစ္လက္မပတ္လည္ (သို႔) လိုသေလာက္ျဖတ္ပါ။
သၾကားရည္ေအးသြားၿပီဆိုရင္ သံုးလို႔ရပါၿပီ။ လက္ခံုေပၚအရင္တင္ၿပီး အပူကို စမ္းၾကည့္ပါ။ ပူေနရင္ အသားေလာင္တတ္တာမို႔ သတိထားပါ။ သၾကားရည္ေအးသြားၿပီဆိုရင္ အေမႊးေတြကို ဖယ္ရွားခ်င္တဲ့ေနရာမွာ ညီညီေလးလိမ္းလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ညွပ္ထားတဲ့ခ်ည္စကို အေပၚမွာကပ္လိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာတဲ့အခါ ျမန္ျမန္ေလးဆဲြခြာလိုက္ရင္ ရပါၿပီ။
ဒီနည္းကို သံုးတဲ့အခါ အေမႊးေလးေတြက ၆ မီလီမီတာေလာက္ပဲ ရွိရမယ္ေနာ္။ အရမ္းရွည္ေနရင္ ဒီအရွည္ေလာက္ျဖစ္ေအာင္ ကပ္ေၾကးနဲ႔ တိေပးပါ။ ဒီနည္းကို မသံုးခင္မွာ အသံုးျပဳမယ့္ေနရာကို ေသခ်ာေဆးေၾကာၿပီး ေသခ်ာေျခာက္ေအာင္သုတ္ပါ။ လံုး၀ေျခာက္သြားေတာ့မွ လုပ္ရမယ္ေနာ္။
ဒီနည္းနဲ႔ အေမႊးအမွ်င္ေတြကို ဖယ္ရွားၿပီးတဲ့အခါ တစ္လ တစ္လခဲြေလာက္ထိ အေမႊးေတြ ျပန္မေပါက္ႏိုင္ေတာ့ပါဘူး။ ထပ္ခါထပ္ခါလုပ္ရင္ ေမႊးညွင္းအိတ္ေလးေတြ အားနည္းသြားၿပီး လုပ္ရတာပိုလြယ္လာပါလိမ့္မယ္။ အရာအားလံုးက အေကာင္းနဲ႔ အဆိုးဒြန္တဲြေနေတာ့ နဲနဲမေကာင္းတဲ့အခ်က္က ပထမအၾကိမ္မွာ နဲနဲေလးနာပါတယ္တဲ့။ :D ဒါေပမယ့္ သဘာ၀ပစၥည္းေတြနဲ႔မို႔ ေဘးထြက္ဆိုးက်ဳိးလည္း မရွိဘူး.. ၾကာၾကာလည္းခံတယ္ဆိုေတာ့ မဆိုးဘူးေပါ့ေနာ္။ :)
0 comments:
Post a Comment
သတင္း၊ ေဆာင္းပါး ၊တုိင္ၾကားစာ ၊ နည္းပညာ ၊ တရားေဟာခ်က္ etc မည္သူမဆုိ လႊတ္လပ္စြာေရးသား ေပးပုိ႔ႏုိင္ပါသည္။
သင္၏ေဝဖန္အၾကံၿပဳစာသည္ က်ေတာ္တုိ႔အတြက္ ေနာက္တဖန္ေရးသားဖုိ႔ရန္အတြက္ အားေဆးၿဖစ္ေစလုိပါသည္။ အခ်ိန္ယူကာ ဝင္ေရာက္ဖတ္႐ႈၿခင္းအတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္- Admins
Email - simonkamta@thespiritfruit.com