22 The fruit of the Spirit is love, joy, peace, forbearance, kindness, goodness, faithfulness, 23 gentleness and self-control. Against such things there is no law. ( Galatians 5:22-23 )  

Monday, October 24, 2011

ကင္ဆာေရာဂါကုိ တြန္းလွန္ ကာကြယ္ႏုိင္ေသာ အစားအစာ

၁) ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္းေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အေရျပား၊ အူမႀကီးနဲ႔ အဆုတ္ကင္ဆာ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈေတြကို အဓိက ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၂) အစိမ္းရင့္ေရာင္ အသီးအရြက္မ်ား

အစိမ္းရင့္ေရာင္ အသီးအရြက္ေတြမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ျဖစ္တဲ့ ကယ္႐ိုတင္းႏြိဳက္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ကင္ဆာကို ျဖစ္ေစတဲ့ Free Radicals ေတြရဲ႕ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။

၃) စပ်စ္သီး

စပ်စ္သီးနဲ႔ စပ်စ္ဝိုင္မွာ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ျဖစ္တဲ့ ရက္စ္ဗာရထေရာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီးတာကို ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၄) လက္ဖက္စိမ္းရည္

လက္ဖက္စိမ္းရည္မွာ ပါဝင္တဲ့ ဖေလဗုိႏြိဳက္က အူမႀကီး၊ အသည္း၊ ရင္သားနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာေတြ ျဖစ္ပြားတာကေန ကာကြယ္ႏုိင္သလို ကင္ဆာေရာဂါရဲ႕ ဆဲလ္ပြားတာကိုလည္း ေႏွးေကြးေစႏုိင္ပါတယ္။

၅) ခရမ္းခ်ဥ္သီး

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွာ ပါဝင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္က ရင္သားကင္ဆာ၊ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ၊ အဆုတ္ကင္ဆာနဲ႔ အစာအိမ္ကင္ဆာေတြကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၆) ဖရဲသီး

ဖရဲသီးမွာ ကင္ဆာေရာဂါကို တြန္းလွန္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့ လိုင္ကိုပင္းဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။

၇) ဘလူးဘယ္ရီသီး

ဘယ္ရီသီး အားလံုးမွာ ကင္ဆာကို တုိက္ထုတ္ႏုိင္တဲ့ ဓာတ္ေပါင္းေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ အားလံုးကို ကာကြယ္မႈ ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၈) မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္

မိေက်ာင္းကြမ္းဖတ္မွာ ပါဝင္တဲ့ လိုင္နန္က အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ အာနိသင္ကို ေပးစြမ္းၿပီး ခႏၶာကိုယ္မွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ေျပာင္းလဲမႈ မွန္သမွ်ကို ဟန္႔တားေပးပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အိုမီဂါ-၃ အဆီ ႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ အူမႀကီးကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။

၉) ပန္းေဂၚဖီ မ်ဳိးရင္းဝင္မ်ား

ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ပန္းေဂၚဖီပြင့္၊ ေဂၚဖီထုပ္ေတြမွာ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာခ်ႏုိင္တဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

၁၀) ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုး

ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးမွာ ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္၊ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဖိုက္တိုအီစထ႐ိုဂ်င္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

၁၁) မုန္လာဥနီ

မုန္လာဥနီမွာ ဗီတာမင္ေအဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးပါတယ္။ ေသြးျဖဴဥေတြရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို အားေပးတာေၾကာင့္ ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးေတြမ ကူးစက္ႏုိင္ေအာင္ ဟန္႔တားေပးပါတယ္။ မ်က္စိကိုလည္း အားေကာင္းေစပါတယ္။

၁၂) နႏြင္း

ဟင္းထဲမွာ နႏြင္းကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေလာက္ ပါဝင္ေအာင္ ထည့္ခ်က္စားေပးပါ။ စမ္းသပ္မႈေတြအရ နႏြင္းမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတာေတြကို တြန္းလွန္ႏုိင္တဲ့ အာနိသင္ရွိေနပါတယ္။ နႏြင္းမွာပါတဲ့ ကာကူမင္ျဒပ္ေပါင္းက ရင္သားကင္ဆာ၊ အစာအိမ္ကင္ဆာနဲ႔ တျခား ကင္ဆာေရာဂါေတြရဲ႕ ျဖစ္ပြားႏႈန္းကို ေႏွးေစပါတယ္။

၁၃) ငါး

ဆာဒင္းငါး၊ ပုစြန္ဆိတ္၊ ပင္လယ္ငါးေတြကေန ဗီတာမင္ဒီဓာတ္ကို ရရွိႏိုင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ဒီက ကင္ဆာဆဲလ္ ႀကီးထြားမႈနဲ႔ ပ်ံ႕ႏွံ႔မႈကို ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ကယ္လ္ဖုိးနီးယား တကၠသိုလ္က ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအရ ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ ထိေတြ႕မႈ နည္းတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ ပ်ံ႕ႏွံ႔တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။ ေနေရာင္ျခည္ဟာ ဗီတာမင္ဒီကို ရယူႏုိင္တဲ့ အေကာင္းဆံုး အရင္းအျမစ္ ျဖစ္လုိ႔ပါ။
Print Friendly and PDFPrintPrint Friendly and PDFPDF

0 comments:

Post a Comment

သတင္း၊ ေဆာင္းပါး ၊တုိင္ၾကားစာ ၊ နည္းပညာ ၊ တရားေဟာခ်က္ etc မည္သူမဆုိ လႊတ္လပ္စြာေရးသား ေပးပုိ႔ႏုိင္ပါသည္။

သင္၏ေဝဖန္အၾကံၿပဳစာသည္ က်ေတာ္တုိ႔အတြက္ ေနာက္တဖန္ေရးသားဖုိ႔ရန္အတြက္ အားေဆးၿဖစ္ေစလုိပါသည္။ အခ်ိန္ယူကာ ဝင္ေရာက္ဖတ္႐ႈၿခင္းအတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။

ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္- Admins
Email - simonkamta@thespiritfruit.com

Zawgyi Converter

Note - If you don't install zawgyi myanmar font in your computer, can be use this zawgyi converter

ရွာလုိ႔လြယ္ေအာင္ အသစ္တင္သမွ် ေခါင္းစဥ္ ( 70 )