ဟားဗတ္မွ သုေတသီမ်ားရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ သၾကားပါေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား၊ ဆိုဒါကဲ့သို႔ ကာဗြန္ ထည့္သြင္းထားေသာ အခ်ိဳရည္ႏွင့္ ကာဗြန္ ထည့္သြင္းမထားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သံုးတဲ့ သူမ်ားဟာ ႏွလံုး တိုက္ခိုက္ခံရမႈ အႏၱရာယ္ အခြင့္အလမ္း ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။
ေန႔စဥ္ သၾကားအခ်ိဳ ပါတဲ့အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳး ေသာက္တဲ့ သူဟာ မေသာက္ဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ သူေတြထက္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရမႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားေၾကာင္း The Journal Circulation မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
သုေတသီေတြ ေတြ႕ရွိခဲ့တာက သၾကားပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ျဖစ္ေစတဲ့ Inflammatory Factors မ်ား ဥပမာ CRP(C-Reactive Protein) ျမင့္တက္ျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနၿပီး ၄င္း CRP ဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွာ ပါဝင္ ပတ္သက္ ေနပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ သၾကားမပါတဲ့ ေသာက္စရာ ေတြနဲ႔ အစားထိုးမလား။ ဥပမာ- ႐ိုး႐ိုးေသာက္ေရ၊ ေရေႏြး ၾကမ္း ၊ ေကာ္ဖီ(သၾကားမပါ)စသျဖင့္ ေပ့ါ။
ေန႔စဥ္ သၾကားအခ်ိဳ ပါတဲ့အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳး ေသာက္တဲ့ သူဟာ မေသာက္ဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ သူေတြထက္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရမႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားေၾကာင္း The Journal Circulation မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။
သုေတသီေတြ ေတြ႕ရွိခဲ့တာက သၾကားပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို ျဖစ္ေစတဲ့ Inflammatory Factors မ်ား ဥပမာ CRP(C-Reactive Protein) ျမင့္တက္ျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနၿပီး ၄င္း CRP ဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွာ ပါဝင္ ပတ္သက္ ေနပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ သၾကားမပါတဲ့ ေသာက္စရာ ေတြနဲ႔ အစားထိုးမလား။ ဥပမာ- ႐ိုး႐ိုးေသာက္ေရ၊ ေရေႏြး ၾကမ္း ၊ ေကာ္ဖီ(သၾကားမပါ)စသျဖင့္ ေပ့ါ။
0 comments:
Post a Comment
သတင္း၊ ေဆာင္းပါး ၊တုိင္ၾကားစာ ၊ နည္းပညာ ၊ တရားေဟာခ်က္ etc မည္သူမဆုိ လႊတ္လပ္စြာေရးသား ေပးပုိ႔ႏုိင္ပါသည္။
သင္၏ေဝဖန္အၾကံၿပဳစာသည္ က်ေတာ္တုိ႔အတြက္ ေနာက္တဖန္ေရးသားဖုိ႔ရန္အတြက္ အားေဆးၿဖစ္ေစလုိပါသည္။ အခ်ိန္ယူကာ ဝင္ေရာက္ဖတ္႐ႈၿခင္းအတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္- Admins
Email - simonkamta@thespiritfruit.com