ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ အႏွစ္ကို စားတာ ေၾကာင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ၿဖစ္ႏိုင္ေျခ မ်ားသူေတြ မွာ ေဆးလိပ္ေသာက္ သလိုမ်ိဳး ေရာဂါအ ေျခအေန ဆိုးရြားႏိုင္ေၾကာင္း သိပၸံပညာ ရွင္ ေတြက ေဖာ္ထုတ္ လိုက္ပါတယ္။ ႏွလံုး ေသြးေၾကာ မာေက်ာတဲ့ေရာဂါ(Atherosclerosis) ဆိုတာဟာ ေသြးေၾကာ အတြင္းနံရံမွာ ကို လက္စ ထေရာေၾကာင့္ ေသြးခဲဖတ္ေတြ စုစည္းေနတဲ့ ျပႆနာ ပါ။ အဲဒီေသြးခဲဖတ္ေတြ ျပဳတ္ထြက္သြား ရင္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရတာနဲ႔ ေလျဖတ္ တာေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ၾကက္ဥ အႏွစ္ကို စားတာေၾကာင့္ ေသြးခဲ ဖတ္ေတြ ကို တည္ေဆာက္ႏိုင္တာဟာ ေဆးလိပ္ ေသာက္သလို ဆိုးက်ိဳးရဲ႕ သံုးပံု ႏွစ္ပံုခန္႔ ရရွိႏိုင္တယ္လို႔ သိပၸံပညာ ရွင္ေတြက အသက္ ၆၀ ေက်ာ္အရြယ္ လူေပါင္း ခဲ့ပါတယ္။ သုေတသနျပဳလုပ္ခ်က္အရ ေသြး ေၾကာမႀကီးမွာ ေသြးခဲဖတ္ျဖစ္တာဟာ အသက္ ၄၀ အရြယ္ေနာက္ပိုင္းမွာ ပိုမို မ်ားျပားလာၿပီး ပံုမွန္ေဆးလိပ္ေသာက္ တာနဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္စားသူေတြမွာ သာ မန္လူေတြထက္ပိုၿပီးေတာ့ ေသြးခဲဖတ္ ျဖစ္ႏႈန္း ပိုမ်ားတယ္လို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ တစ္ပတ္မွာ အနည္းဆံုး ၾကက္ဥႏွစ္ သံုး ႀကိမ္စားသူေတြဟာ တစ္ပတ္ကို ႏွစ္ ႀကိမ္စားသူေတြထက္ ေသြးခဲဖတ္ေတြ စထေရာ ျမင့္မားတဲ့အစာေတြကို စား တာေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါျဖစ္ ႏိုင္ေျခ မ်ားပါတယ္။
ၾကက္ဥ အႏွစ္မွာ ကိုလက္စထေရာ အလြန္႔အလြန္မ်ားပါ တယ္။ ဒါ့အျပင္ ၾကက္ဥအႏွစ္ဟာ ေသြး ေၾကာထဲမွာ ေသြးခဲဖတ္ေတြကို စုစည္း မႈ ပိုမိုျမန္ဆန္ေစ ပါတယ္။ ေလ့လာမႈျပဳလုပ္ရာမွာ လိင္အမ်ိဳး အစား၊ ကိုလက္စထေရာအဆင့္၊ ေသြး ဖိအားအတိုင္းအတာ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္ တာ၊ ခႏၶာကိုယ္ အရပ္အျမင့္၊ အေလး ခ်ိန္အခ်ိဳးအစား (BMI) နဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေတြကို ထည့္သြင္းၿပီး စဥ္းစားခဲ့တာ ေၾကာင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာ ဂါ ျဖစ္ႏိုင္ ေျခမ်ား သူေတြအေနနဲ႔ ၾကက္ဥအႏွစ္ ပံုမွန္စားသံုးမႈကို ေရွာင္ရွားသင့္ေၾကာင္း ေလ့လာသူေတြက အႀကံေပးထားပါတယ္။
6:44 AM
Admin
Posted in: 

0 comments:
Post a Comment
သတင္း၊ ေဆာင္းပါး ၊တုိင္ၾကားစာ ၊ နည္းပညာ ၊ တရားေဟာခ်က္ etc မည္သူမဆုိ လႊတ္လပ္စြာေရးသား ေပးပုိ႔ႏုိင္ပါသည္။
သင္၏ေဝဖန္အၾကံၿပဳစာသည္ က်ေတာ္တုိ႔အတြက္ ေနာက္တဖန္ေရးသားဖုိ႔ရန္အတြက္ အားေဆးၿဖစ္ေစလုိပါသည္။ အခ်ိန္ယူကာ ဝင္ေရာက္ဖတ္႐ႈၿခင္းအတြက္ အထူးေက်းဇူးတင္ပါသည္။
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္- Admins
Email - simonkamta@thespiritfruit.com